Cigarett vs Vape : vilka skillnader ?

Å ena sidan har den konventionella cigaretten upplevt en signifikant minskning av antalet rökare efter ökningen av tobakspriset och måttet på det neutrala paketet. Å andra sidan har ersättningsprodukter som den elektroniska cigaretten utvecklats. Användningen av den elektroniska förångaren regleras precis som den traditionella cigaretten. Det är verkligen förbjudet att vap E-cigg e i enskilda kontor, i slutna kollektivtrafik (tunnelbana, tåg, buss, spårvagn) och inuti skolor och andra anläggningar avsedda för mottagning, utbildning och boende av minderåriga. Reglerna ger dock flexibilitet för elektroniska cigaretter eftersom det i princip inte är förbjudet att vape på offentliga platser som restauranger och barer.

Om man tittar på dem är den traditionella cigaretten och den elektroniska cigaretten inte alls lika. Cigarett vs Vape, nästan allt motsätter sig dem. Vape erbjuder verkligen inandning av ånga genom uppvärmning av en e-vätska som huvudsakligen består av propylenglykol, glycerol, Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils och olika smaker och en variabel dosering av nikotin. Så det finns inget fenomen att bränna och röka tobak som i den klassiska cigaretten.

Låt oss gå lite längre i den jämförande elektroniska cigaretten och tobaken och deras kända effekter.
Vape vs cigarett testet i videon.

För att på ett slående sätt inse skillnaderna mellan rökning och vaping kan du titta på den här videon där ett test utförs för att jämföra effekterna av cigarett och vape på lungorna. Cigarettrök på ena sidan och e-cigarett ånga å andra sidan, skickas till respektive burkar där bomull finns. Resultatet är blatant, visar bomull förblev vit för vape, och blev gulbrun för cigaretten.

Nikotininnehåll: cigarett vs vape

E-vätskor erbjuder varierande nikotinnivåer som sträcker sig från 0 till 19,6 mg nikotin per mL. Konventionella cigaretter har under tiden en nikotinnivå som sträcker sig från 0,5 till 1 mg nikotin per cigarett (inte per mL) beroende på varumärkena. Men forskare tror att dessa data i stor utsträckning underskattas. Den elektroniska cigaretten har därför en dubbel fördel, att låta konsumenten kontrollera sin nikotinnivå och leverera ett konstant värde av nikotin med varje puff. Han kan således gradvis sänka den för att hjälpa honom att avvänja sig och sluta röka.

Tobaksrök från cigaretter består av flera tusen kemiska ämnen, varav mer än femtio klassificeras som cancerframkallande ämnen. Bland dem är formaldehyder (formalin) närvarande för ca 3 mg per cigarettpaket (enligt en studie av ofta – det franska kontoret för förebyggande av rökning). I jämförelse innehåller en elektronisk cigarett inte eller mycket lite. Cirka några mikrogram per 200 puffar enligt de senaste uppgifterna från CRIVAPE, värden långt under de franska experimentella standarderna för AFNOR (Association Française de Normalisation).

När det gäller nitrosaminer, de viktigaste cancerframkallande ämnen som finns i tobak, även icke-rökt, CRIVAPE data anger att e-vätskor eller som många kallar det e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice!saknar dem endast om nikotin som används är farmaceutisk nikotin. Det är därför, för varumärket Alfaliquid, det är viktigt att använda farmaceutisk kvalitet nikotin som har små eller inga föroreningar och kan skada hälsan hos andra.

Och propylenglykol i allt detta ? Är en av huvudkomponenten i E-vätskor. Det spelar en roll av smakförstärkare av aromer och gör det möjligt att aktivera ångan. Enligt Institut National de Recherche et de Sécurité anses det vara giftfritt vid både intag och absorption. Det finns i läkemedel, mat eller kosmetika. Propylenglykol är också närvarande i cigarettrök i mindre utsträckning.

Slutligen, vaping kommer att rädda dig från att utsättas för tjära och kolmonoxid, som är ansvariga för de flesta cancerformer relaterade till tobaksrök.
Cigarett vs vape: varför vape är en effektiv lösning

Vaper är ett bra alternativ till den traditionella cigaretten. Rökaren upprätthåller gesten samtidigt som en nikotinnivå anpassas till konsumtionen. Han hanterar sålunda och sänker gradvis sin beroendenivå. Det är möjligt att börja med tobakssmak för att hålla dina vanor och sedan gå vidare till mer utarbetade smaker.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.