Smart TV: den ursprungliga idén och utvecklingen av smart TV

Om du kommer ihåg de tider då dina föräldrar brukade skicka dig för att vinka antennen för att städa upp bilden på TV: n, ska jag skicka hälsningar. Låt oss erkänna att om vi hade bott i ett karantänavtal då skulle vi ha vunnit-all-stipendier till de bästa högskolorna på planeten. Vad? Inte? Jag menar, vad skulle du göra utan Internet än läsa.

Låt oss gå nu och till vårt ämne: Smart TV som, till skillnad från din bärbara dator, surfplatta, dator och smart telefon, ger möjlighet att ligga på soffan med alla andra som bor hemma och titta på något tillsammans. Håller du inte med innehållet? Hälsa att ha olika andra skärmar, utkast.

Låt oss hålla det att smart TV har avskaffat “jag har inget att göra” när du är hemma med gott om tid till ditt förfogande-som nu med coronovirus. Du kan träna, laga mat, dansa, få en frisyr, göra naglar, titta på utländska program, göra elokution, ta lektioner i främmande språk. I allmänhet hittar du något att göra.
Övriga

Till att börja med, låt mig definiera begreppet smart TV som du kan titta på Swefilmer på: Det är tv-apparaterna som ansluter till Internet eller en set-top-box och visar innehåll som vi väljer. Den har sitt eget operativsystem, har möjlighet att installera program och visa innehåll (med streaming), var det än kommer ifrån.

De kan anslutas till vår mobiltelefon (på olika sätt, nu) och till vår dator. Om nu har vi ett hem och smarta enheter (med möjlighet att ansluta till internet), kan vi driva allt (från lamporna till kaffebryggaren), via TV: n. Och så upplevde vi också “Ja, men kaffe gör inte” som cirkulerade under tidigare årtionden, som svar på någon annans hänvisning till någon teknisk utveckling.

Låt oss ta myntet nu och vända det: som Business Insider skrev vissa tillverkare hålla mycket låga priser, eftersom de täcker “förlust” annars. Hur? de samlar in den information vi ger (när vi väljer vad vi väljer att se-och var vi är) och säljer den till tredje part. Han noterade också att smarta TV-apparater är sårbara för “attacker”, via skadliga koder.
Mannen bakom idén

“Smart TV” är en term som har funnits sedan början av 80-talet. först hörde i Japan – Jag vet, du är förvånad. Där erbjöds tittare möjligheten att lägga till ett LSI-chip (akronym för orden storskalig Integration). Den storskaliga integrationskretsen ingår från 200 till 200.000 logiska grindar-som måste kombineras, många tillsammans, för att skapa en komplex elektronisk krets.

Logic gate (så kallad, eftersom det fungerar av regeln om binär logik) är den grundläggande strukturella enheten för digitala kretsar. Det fungerar som en omkopplare “öppning” och “stängning”, för att tillåta eller inte flödet av digital information. Den har minst två ingångar, från vilka de data som ska behandlas är “inmatade” och endast en utgång som ger det logiska resultatet av olika logiker. Om du är trött, tänk på vad de människor som experimenterade med allt detta gick igenom.

Allt som var ett minneschip, plus en karaktärsskapare, gav en blandning av information och program, via TV-signalen.
Smart TV: den ursprungliga idén och utvecklingen av smart TV

Ansökan om det första patentet avseende vårt ämne lämnades in den 6/11 1995. Det tillhörde ett franskt företag (Fast France Advanced Systems) och relaterat till intelligent TV-system, anslutet till informationsbehandlingssystem från analog och digital-tv. Det hade också möjlighet att automatiskt ladda ner programvara, beroende på användarens önskan. Namnen på patentet är Jean Marie Gatto och Dominique Bertrand.

När digitala TV-apparater svärmade världen (de introducerades först på 90-talet, men de bröt 2000-talet) hade de flesta tekniska jättar smarta TV-apparater redo. 21% av preferenserna ägs av Samsung. Det följs av LG (12,6% av marknaden), med Sony som komplement till TOR3 (6,9%). I TOR10 är alla företag baserade i Asien.

Samsung har varit på No1 sedan 2006. Under det senaste decenniet har det sålt 425 miljoner tv-apparater över hela världen. Under tiden gjorde han förbättringar. Det visade den flexibla skärmen, 3D HDTV, 4K UHD (4 gånger bättre upplösning) och HDR, det var den som har patent för Smart LED-TV, ljus-och fuktskydd, USB-anslutning och ljudfilter. Hennes egen tanke är den holografiska TV – med kameraavkänning av betraktarens ögon, så att objektet projiceras där det borde vara. Den sista presentationen handlade om den förnyade “väggen” av mikro-lysdioder (det finns ingen LCD från orden flytande Kristalldisplayer).

LG var den som gjorde de böjda LED-tv: n (böjd bildteknik-sändes som “mer avkopplande att se”) och gav den blå Ray-inspelningen. LG C9 OLED TV (4K) anses för närvarande vara det bästa av allt, baserat på försäljning. När det gäller teknik föregås det av Al ThinQ, främjas som “den mest intelligenta TV”, med Alexa och Google Assistant och förmågan att röstkommandon). AI är från artificiell intelligens och syftar till att avsluta inställningen av alla hushållsapparater, via TV: n.

Sony äger OLED (Organic light Emitting Diode-organic light emitting diod) som väsentligt förbättrade färg-och ljudtrimmen, precis som det gjorde TV tunnare än smartphones. Skåda den sista skapelsen.