Marijuana och Vaping

I flera år har en splittrad debatt rasat i USA om hälsoeffekterna av nikotin e-cigaretter. Under samma tid har vape.se av ett mer omstridt ämne ökat snabbt, med knappt meddelande från folkhälsoombud.

Miljontals människor inhalerar nu marijuana, inte från skarvar eller rör fyllda med brinnande löv utan genom eleganta enheter och patroner fyllda med smaksatta cannabisoljor. Människor i den legaliserade marijuanaindustrin säger att vapingprodukter nu står för 30 procent eller mer av sin verksamhet. Tonåringar, millennials och baby boomers har både dragits till tekniken – ingen aska, en svag lukt, lätt att dölja – och de potentiellt farliga konsekvenserna är först nu uppenbara.

De flesta av patienterna i utbrottet av allvarliga lungsjukdomar kopplade till vaping – vilket har lämnat 1 479 personer sjuka och 33 döda hittills – försvunna THC, ingrediensen i marijuana som gör människor höga. Tills mer information är känd, har tjänstemän vid Centers for Disease Control and Prevention varnat människor att inte vape cannabisprodukter.

För vissa forskare och till och med industriledare har varningstecken varit uppenbara i åratal då vaping av cannabis växte i skuggorna, framdrivet av ett lapptäcke av förordningar, en våg av statlig lagstiftning och ett kraftigt utbud av lågkostnad marijuana.
Registrera dig för NYT Parenting

Från teamet på NYT Parenting: Få de senaste nyheterna och vägledningen för föräldrar. Vi kommer att fira de små föräldrarsmoment som betyder mycket – och dela historier som är viktiga för familjer.

Medan regeringen och forskarna hällde resurser på att studera e-cigaretter, har federala regler som kraftigt begränsar forskning om hälsoeffekter av cannabis – eftersom det klassificeras som ett kontrollerat ämne med en hög potential för missbruk – lämnat ett ogiltigt vetenskapligt kunskap om vad THC vaping gör till lungorna.

Förra året skickade Dr. Neal Benowitz, professor i medicin och forskare i nikotin och vaping vid University of California, San Francisco, ett brev till kongressen med varning om riskerna med att lämna en oerhört populär praxis unstudierad.